"INJEKCIJE SU BILE JEDINA OPCIJA": Bila je druga na svetu, sad joj je karijera u opasnosti

Novosti online

24. 04. 2024. u 11:25

Španska teniserka Paula Badosa muči se sa povredama u poslednjih nekoliko meseci i trenutne prognoze nisu baš dobre.

ИНЈЕКЦИЈЕ СУ БИЛЕ ЈЕДИНА ОПЦИЈА: Била је друга на свету, сад јој је каријера у опасности

Foto: Profimedia

Pre dve godine Badosa je bila druga na svetu, osvojila je samo tri titule u karijeri, a na grend slemu nikada nije stigla dalje od četvrtfinala (Rolan Garos 2021).

Ipak, kada je krenuo njen uspon počele su da se dešavaju povrede, koje su je sputale i sa kojima se i danas muči. Ona je zbog povrede leđa prošle sezone propustila tri od četiri grend slema, a ove godine ispala je iz prvih 100 na VTA listi.

Foto: Profimedia

U martu je počela da prima injekcije kortizona kako bi joj se ublažili bolovi u leđima, ali više ni doktori nisu sigurni koliko će Badosa moći da igra.

- Za sada injekcije deluju. Bol je prisutan, a ponekad ne mogu čak ni da ga podnesem. Ovo je prvi put da pričam o tome i prilično sam uplašena. Rekli su da će to uspeti nekoliko meseci, ali moraćemo opet da proverimo i uplašena sam da ću ponovo morati na pauzu. Svakog jutra se budim u bolovima, a ponekad ne mogu da ih izdržim. Sada mogu i makar je to pozitivno - rekla je Badosa.

Badosi sada više odgovaraju mečevi na travi i na šljaci, ali će velike probleme imati na betonu. Ove sezone je zbog povreda morala da preda već tri meča, a poslednji takav bio je u Štutgartu, kada se sastala sa najboljom drugaricom Arinom Sabalenkom. Njih dve su bile u trećem setu, rezultat je bio 3:3, ali Špankinja nije mogla da nastavi, pa je zaplakala.

Badosa će igrati na mastersu u Madridu, gde je 2021. godine stigla do polufinala.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)