BOGDANOVIĆ PRED EP: "Nadam se da će se naša zemlja predstaviti kao sjajan domaćin"

Novosti online

04. 05. 2024. u 12:16

Proslavljena srpska tekvondo reprezentativka Tijana Bogdanović rekla je danas za Tanjug da će organizacija predstojećeg Evropskog prvenstva od 9. do 12. maja u Hali 1 Beogradskog sajma predstaviti Srbiju kao sjajnog domaćina i da će svi takmičari poneti lepe utiske iz našeg glavnog grada.

БОГДАНОВИЋ ПРЕД ЕП: Надам се да ће се наша земља представити као сјајан домаћин

Foto: Milena Anđela

Osvajačica srebrne medalje iz Rija 2016. se na početku zahvalila Evropskoj tekvondo uniji što je ukazala čast Srbiji za organizaciju ovako velikog takmičenja.

 - Ovo je prvo seniorsko Evropsko prvenstvo koje se održava u Beogradu, imali smo pre par meseci kadetsko EP. Ovo je veliki projekat, hvala Evropskoj tekvondo uniji što nam je ukazala poverenje, što su nam dali tu priliku i što veruju da ćemo biti na visini zadatka. Verujem da će ovo biti jedno sjajno organizovano takmičenje i da će se sportisti vratiti puni lepih utisaka iz Beograda - rekla je Bogdanović.

Evropsko prvenstvo u tekvondou biće održano pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda.

 - Nadam se da ćemo našu zemlju predstavljati kao sjajnog domaćina, što uvek i jesmo. Imaćemo preko 650 takmičara i preko 15 paratekvondista što ovo prvenstvo čini jednim od najmasovnijih u istoriji - dodala je osvajačica srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Evropska šampionka iz 2016. godine veruje da će naši takmičari ostvariti zapažen uspeh pred domaćom publikom.

  - Imaćemo 15 takmičara, to je podmlađen tim sa prosekom od 20 godina. Aleksandra Perišić je naša mlada nada, kvalifikovana je za Olimpijske igre u Parizu i ovaj turnir će joj svakako mnogo značiti jer je ovo poslednje odmeravanje snaga pred Pariz. Turnir na EP će biti jako težak, ali ja verujem u Aleksandru, mislim da je spremna da pred našom publikom napravi značajan uspeh, a posle da tako nastavi i u Parizu - zaključila je Bogdanović.

BONUS VIDEO: Himna Srbije kojom je završena svečanost otvaranja Evropskog bokserskog prvenstva u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove