MOMIROVIĆ NA POSLOVNOM FORUMU U LJUBLJANI: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu (FOTO)

Novosti online

17. 05. 2024. u 15:14

VIŠE od sto predstavnika kompanija iz Srbije i Slovenije našlo je interes da se danas sastane i razmotri mogućnosti za dalje investicije kako u Sloveniju, tako i u Srbiju, i upravo ovakvi poslovni forumi predstavljaju odličnu priliku za nastavak razvoja međusobne saradnje, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas u Ljubljani otvorio poslovni forum „Privredna saradnja Slovenija – Srbija“.

МОМИРОВИЋ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ У ЉУБЉАНИ: Морамо више пажње да посветимо јачању економских веза у региону (ФОТО)

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

- Vremena pred nama nisu jednostavna. Rat na istoku Evrope, poslednje protekcionističke mere koje je donela Vlada SAD, bez ikakve sumnje pokazuju nam da moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu - istakao je ministar Momirović.

Neposredno pre početka Poslovnog foruma ministar Momirović sastao se sa ministrom za privredu, turizam i sport Republike Slovenije Matjažom Hanom. Na sastanku je bilo više reči o investicijama i budućoj saradnji dve privrede. Ministar Momirović je dodao da „moramo zajednički da radimo na ekonomskom povezivanju, da prevazilazimo otvorena pitanja i uveran sam da ćemo u narednom periodu pokazati dalje ekonomske iskorake u saradnji naše dve države“.

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

 

Ministar Momirović je tokom radne posete Sloveniji održao sastanak i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, naglašavajući važnost saradnje na svim nivoima kako bi se unapredila ekonomska povezanost između Srbije i Slovenije.

- Dotakli smo se svih tema, ne samo ekonomskih, već i političkih i siguran sam da u gradu Ljubljani i u gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću Srbija ima iskrenog i istinskog prijatelja - zaključio je Momirović.

BONUS VIDEO: SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT  - Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića